MENÜ

............Szomolyai Romákért Egyesület............

A Szomolyai Magyar Roma  Egyesület 2005-ben alakult a szomolyai roma emberek kezdeményezésére és aktiválásával. Az alapítók azzal a céllal hozták létre, hogy javítsák a helyi roma emberek életminőségét, társadalmi mobilitási esélyeit közösségi összefogással.

Fő célunk:

"a cigányság érdekeinek képviselete a társadalom felé, a társadalmi elvárások közvetítése a cigányság felé, az emberi jogok képviselet a cigányság érdekében. Továbbá közművelődési, sport, kulturális, környezetvédelmi, szabadidős, egészségügyi és oktatási programok szervezését és lebonyolítását is felvállalja. Az egyesület további célja a hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci szolgáltatásokhoz való hozzáférés segítése, és felnőttképzési oktatási programok szervezése, lebonyolítása"

Az egyesület saját ingatlannal rendelkezik (Szomolya, Széchenyi út 18.) amely információs központként és közösségi házként funkcionál. Itt különböző szolgáltatásokat és programokat vehetnek igénybe a falu roma és nem roma lakosai, amelyek közül az alábbiak emelhetők ki:

- informatikai ismeretek fejlesztése, számítógép és internet díjtalan használata

- hivatalos és szociális ügyintézések segítése, szociális készségek fejlesztése

- szabadidős és tanulássegítő programok biztosítása gyerekeknek

- életvezetési és mentális tanácsadás

- közösségi programok szervezése gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, mint pl. táborok, kirándulások, családi és roma napok.

 

 

 

 

Az egyesület alakulása óta több nagyobb, illetve kisebb projekteket hajtott végre.

 

Szavazás

Miről ismered Szomolyát?
A pinceházakról ( barlanglakásokról)
A fekete cseresznyéről.

Asztali nézet